Kosten verloskundige zorg

Zorg die door een verloskundige wordt verleend tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed zit in het basispakket van alle Nederlandse zorgverzekeraars. Hieronder valt het volgende:

Voor bovengenoemde zorg betaal je geen eigen risico. Voor bloedonderzoek, eventuele geneesmiddelen en het gebruik van een ambulance wordt wel het eigen risico gebruikt. Het verplichte eigen risico is in 2021 € 385,00.

Bevalling

Een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis met een medische noodzaak wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Als je (zonder medische indicatie) wenst te bevallen in een ziekenhuis, dit noemen we een poliklinische bevalling, dan zit hier vaak een eigen bijdrage aan vast. Deze eigen bijdrage verschilt per verzekeraar. Voor deze eigen bijdrage kun je je wel aanvullend verzekeren. Mocht er gedurende de bevalling een medische indicatie ontstaan dan vervalt de eigen bijdrage.

Prenatale screening

De NIPT valt niet in de basisverzekering. Die moet je dus zelf betalen. De kosten hiervoor zijn € 175,-. Krijg je bij de NIPT een afwijkende uitslag, dan worden de eventuele vervolgtesten (vruchtwaterpunctie/ vlokkentest) wel vergoed vanuit de basisverzekering. De 20 weken echo wordt wel vanuit de basisverzekering vergoedt (zonder eigen risico).

De eerste controle Zwangerschapscontroles Prenatale screening

Heb je vragen? Stel ze aan verloskundige Barbara!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw