PUUR Anticonceptie

Bij PUUR is het mogelijk om door onze verloskundigen een spiraaltje te laten plaatsen als anticonceptie. Je hoeft geen cliënt bij ons te zijn geweest om hiervoor een afspraak te maken. Ook als je geen kinderen hebt of eerder bij een andere verloskundige onder zorg bent geweest, ben je van harte welkom bij onze praktijk om een spiraal te laten plaatsen . Neem contact met ons op voor telefonische voorlichting en het maken van een afspraak.

Anticonceptie

In Nederland zijn er verschillende anticonceptie methoden beschikbaar. De meeste anticonceptiemiddelen zijn vrouw georiënteerd. Maar welke anticonceptie past dan het beste bij jou? Aan sommige methoden moet je elke dag denken en aan anderen maar één keer in de 10 jaar. Bepaalde anticonceptiemiddelen kunnen jouw menstruatie beïnvloeden, andere juist helemaal niet, laat je daarom goed informeren.

Spiraal Plaatsen

Wil je graag een spiraal laten plaatsen maar weet je niet welke, wij leggen graag uit welke soorten er zijn en wat de voor en nadelen hiervan zijn. Of lees alvast meer op de informatiepagina over de verschillende soorten spiralen. En lees ook alvast meer over het plaatsen van een spiraal

Nacontrole

Na het plaatsen van een spiraal kijken wij direct nog met de echo of het spiraaltje goed is geplaatst. Sommige vrouwen vinden het fijn om later nog eens te kijken of het spiraaltje nog op de goede plek zit. PUUR biedt daarom als extra service een gratis nacontrole aan. Je krijgt dan nog een keer een echo ter controle. Je kunt hiervoor een afspraak maken na je eerstvolgende menstruatie, of zes weken na de plaatsing. Bij een spiraal plaatsing door je huisarts of de gynaecoloog krijg je meestal geen echoscopische nacontrole.

Kosten

Het plaatsen van een spiraaltje wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed, maar gaat soms van je eigen risico af. Kijk hiervoor in je polisvoorwaarden. De kosten voor de aanschaf van het spiraaltje betaal je veelal zelf, soms wordt deze door een aanvullende verzekering vergoed.

Meer informatie over anticonceptie Verschillende soorten spiraaltjes Spiraaltje plaatsen hoe werkt dit?

Heb je vragen? Stel ze aan assistente Ellen!

Of bekijk onze andere contactgegevens

 

Maak kennis met alle verloskundigen:

Team Roze

Team Blauw